BMC BAŞARILARLA DOLU 60. YILINI GURURLA KUTLUYOR

1964 yılında kurulan Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, 60. yılını gurur ve sevinçle kutluyor.

Kuruluşundan bugüne; Türkiye’deki ilk otomotiv dökümhanesi, ilk dizel motor üretimi, ilk çıraklık eğitim merkezi, ilk turbo motorlu araç, ilk yerli hafif ticari araç, ilk çevreye duyarlı doğalgazlı otobüs, ilk tam alçak tabanlı otobüs ve ilk yerli taktik tekerlekli zırhlı askeri araç üretimi ile sektöre yön veren ve birçok ilke imza atan BMC, hem savunma hem de ticari araç sektöründe öncü rol oynamaya devam ediyor.

Otobüsten kamyona, mayına karşı korumalı zırhlı araçlardan taktik tekerlekli araçlara, paletli araçlardan insansız kara araçlarına kadar pek çok farklı konfigürasyonda ticari ve savunma sanayi araç üretimiyle öne çıkan BMC, ülkemiz için stratejik öneme sahip yerli ve milli motor ve güç grubu üretimi ile de başarısını sürdürüyor.

Avrupa’ya ihracat gerçekleştiren ilk yerli ticari araç üreticisi olan BMC, bugün 80’den fazla ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ve savunma sanayi kara araçları sektöründeki ihracat liderliği ile ülkemize katma değer sağlamaya devam ediyor.

BMC, başarılarla dolu 60. yılını kutlarken geçmişte olduğu gibi gelecekte de ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam ederek, teknolojik yeniliklere odaklanan, sürdürülebilir üretim anlayışı ve müşteri odaklı yaklaşımıyla sektördeki öncülüğünü korumayı sürdürüyor.

60. gurur yılında BMC ailesi olarak, tüm müşteri, paydaş ve iş ortaklarımızla birlikte bu gururu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Nice 60 yıllara, nice başarılara!

Saygılarımızla,

BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.